Bortsett från några veckor i juli-augusti har det varit skralt med reguljärt direktflyg från Danmark till solskensön Cypern. Charterflyg har det förvisso funnits en hel del av i sommarsäsongen, men om du velat laborera med reslängder har du fått göra ett flygbyte i någon europeisk storstad.

I mars blir det ändring på det med markant förbättrade möjligheter och hela 4 avgångar i veckan från Kastrup till Larnacas flygplats på Cypern. Dels lanserar det nya Cypriotiska flygbolaget Cobalt Air Köpenhamn som ny destination i sitt sommarprogram med start den 27 mars, och i tillägg förlänger Norwegian säsongen till Cypern ordentligt och flyger två gånger i veckan, tisdag och fredag med start den 9 mars. Aldrig tidigare har möjligheterna varit bättre för danskar och skåningar att hygge sig och uppleva Kärleksgudinnan Afrodites egen Ö.

– Det är vekligen proppen ur i år, säger Johan Lantz på Cyperns Turistråd. Det har funnits efterfrågan ett bra tag, inte minst från mindre och nischade researrangörer, men också från privatpersoner som efterfrågar 10 dagars resor.

Med i runda slängar 325 soldagar om året är det inte enbart under sommarhalvåret Cypern lockar besökare. Vintertid flockas framförallt övervintrande pensionärer och idrottare på träningsläger.