I samarbete med En Svensk Klassiker kan Ving nu erbjuda ytterligare ett klassikercertifierat hotell. Familjehotellet Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern blir det tredje hotellet i Vings program som uppfyller kriterierna för att få kallas Klassikerhotell. Certifieringen innebär att det finns goda förutsättningar för träning i de fyra klassikergrenarna; löpning, cykling, simning samt skidåkning.

En Svensk Klassiker och Ving satsar vidare på att certifiera fler hotell som Klassikerhotell, främst bland de egna koncepthotellen: familjehotellen Sunwing Family Resorts och vuxenhotellen Sunprime Hotels. Vings två första klassikercertifierade hotell återfinns på Mallorca; familjehotellet Sunwing Alcudia Beach i Alcudia och vuxenhotellet Sunprime Waterfront i Playa de Palma. Nu lanseras det tredje hotellet, Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa på Cypern.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda ännu ett klassikercertifierat hotell i vårt program. Sunwing Sandy Bay Beach är inte bara vårt allra populäraste familjehotell på Cypern utan är också ett perfekt alternativ för alla som vill komma i form inför ett stundande klassikerlopp, säger Anna Hagberg, tf. informationschef Ving.

På Sunwing Sandy Bay Beach kan man med enkelhet kombinera sin familjesemester med träning inför klassikern. Hotellet ligger i ett lugnt område, direkt vid havet utanför Ayia Napa. Här finns allt som behövs för en lyckad semester: sex olika pooler, Fitness & Spa, bekväma lägenheter, barnklubb, restauranger och ett flertal aktiviteter. Omgivningarna runt hotellet passar också perfekt för såväl löprundor och cykelturer som en runda på rullskidor eller ett simpass i havet. Vill man komplettera utomhusträningen med styrketräning och gruppträning har hotellet även ett välutrustat gym och träningsklasser. På hotellet finns även en exklusiv SPA-avdelning där man kan njuta av en mängd olika behandlingar.

– Många vill kunna kombinera sol och bad med effektiv träning, och att bo på ett certifierat Klassikerhotell är den bästa servicen för våra klassikerutövare. Här kan de bl a hyra cykel, få tillgång till bra löpspår och tydliga kartor för sin träningsrunda. Sandy Bay Beach är ett fantastiskt ställe att träna på inför sin klassiker, säger Michael Thorén, vd på En Svensk Klassiker.

Till Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern kan man resa med Vings charterresor under sommarsäsongen (mars-oktober) från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Luleå, Norrköping, Sundsvall, Växjö och Örebro.