Den senaste tiden har svensk media rapporterat om att halloumiosten är på väg att ta slut – detta till följd av att osten blivit allt mer populär runt om i Europa. Nu går Apollo ut med beskedet att man sänker priset på resor till ostens hemland Cypern.

Till följd av den förutspådda halloumibristen sänker Apollo nu priset på resor till Cypern, för de som vill passa på att njuta av osten innan det eventuellt är försent.

– Rönen om halloumins framtid skiljer sig åt men är du en riktig halloumiälskare ska du passa på att besöka ostens hemland – dels för att frossa i osten men också för att njuta av ett fantastiskt resmål. Genom att sänka priset på årets resor till Cypern vill vi nu ge resenärerna möjlighet att njuta av osten, som om varje tugga vore den sista, säger Clara Larsson pressansvarig på Apollo.

Utöver finkorniga sandstränder, turkosblått vatten och bra dykning så är Cyperns kök en stor anledning till att så många turister besöker landet som är Medelhavets tredje största ö. Det geografiska läget har gett det cypriotiska köket influenser från såväl Europa som Mellanöstern och Afrika. Ofta utgörs måltiderna av en mängd smårätter, så kallade meze, som består av allt ifrån grillad halloumi, pitabröd och hummus till sardiner, bläckfisk och moussaka. Att Cyperns huvudstad Nicosia är delad i en turkcypriotisk och en grekcypriotisk del bidrar också till kulturmixen.

– Missa nu inte att uppleva den älskade osten i sitt rätta element!, säger Larsson.

Halloumiosten tillverkas av ko-, får-, och getmjölk och för att få kallas halloumi måste den vara tillverkad på Cypern.