Cyperns badplatser fortsatt i topp. För 9:e året får den soldränkta ön i Medelhavet full pott i den årliga badvattenrapporten som nyligen publicerades, alla badplatser på Cypern har utmärkt vattenkvalitet. Rena och säkra badvatten är viktiga för att hålla sig frisk på semestern och en förutsättning för hållbar turism.

Resultaten är hämtade ur den årliga badvattenrapporten från Europeiska miljöbyrån (EEA) och Europeiska kommissionen som jämför badvattenkvaliteten vid mer än 21 000 badplatser vid havet och i inlandet i EU, Schweiz och Albanien under 2014.

– Cypern är verkligen badkrukornas paradis med härliga stränder och klart vatten. Detta faktum har många svenskar upptäckt och återvänder år efter år för en förstklassig badsemester säger Johan Lantz på Cyperns Turistråd.

Cypern har hela 57 Blå Flagg-stränder längst kusten. Blå Flagg är en miljömärkning av stränder och finns i 49 länder. Genom Blå Flagg skyltar visar stränderna för sina gäster och sin omgivning att de uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service. Utmärkelsen måste sökas på nytt varje år och en jury beslutar om vilka stränder som ska godkännas.