Resejätten TUI satsar på Karlstad och erbjuder värmlänningarna både fler destinationer och fler avgångar under säsongen 2018. Redan i höst kommer ett smakprov på nästa års nya destination – Cypern.

– Bokningstrycket på resor direkt från Karlstad ökar markant och efterfrågan på nya destinationer är fortsatt stark. Vi börjar därför med en tur till Cypern under höstlovet redan i år, och fortsätter sedan att satsa på Karlstad Airport under 2018, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på TUI.

Resorna till Cypern går från Karlstad Airport 30 oktober 2017 och fortsätter sedan under sommarmånaderna 2018 med resor mellan 18 juni-20 augusti, något som varit mycket efterfrågat av resenärerna.

– Jätteroligt att Cypern är tillbaka nästa sommar från Karlstad! Vi får många frågor från resenärer som önskar fler avgångar under semesterperioden, och nu får vi alltså det nästa sommar, säger Carl Hallgren, sälj- och marknadschef på Karlstad Airport.

Dessutom utökar TUI antalet avgångar till populära Kreta under våren och hösten 2018, under perioderna 8 maj-12 juni och 14 augusti-2 oktober och alla resor är bokningsbara redan nu.

– Att TUI även ökar på chartern med Kreta så att det 2018 går att åka både vår och sommar känns väldigt bra. Grekland är en av de destinationer som ökar mest i Europa. Det är bara att hoppas att värmlänningarna bokar så att resebolagen fortsätter satsa på Karlstad, säger Carl Hallgren.