En efterlängtad flygbussförbindelse har äntligen kommit på plats till de populära semesterorterna Ayia Napa och Protaras på Cypern. Företaget Kapnos Airport Shuttle introducerade den nya linjen i mitten av juni och många har redan upptäckt denna möjlighet som ett bra och billigare alternativ till taxi.

Efterfrågan har successivt växt de senaste åren i takt med att reguljärflyget ökat till den solsäkra ön i Medelhavet. Exempelvis har Norwegian lanserat fler avgångar till Cypern från samtliga Nordiska länder och räknas nu som ett av de större flygbolagen med trafik på Larnacas flygplats.

Bussresan från Larnacas flygplats tar 40 minuter till Ayia Napa och 60 minuter till Protaras. Två stopp görs i respektive Ayia Napa och Protaras och en enkel resa kostar 8 euro för vuxna och 5 för barn. Inledningsvis uppmanar man resenärer att boka biljetter online för att säkra platser på vald avgång, men möjlighet att köpa biljett på flygplatsen finns också. Kapnos har också köpt in flera nya bussar anpassade för rörelsehindrade med rullstol. I detta fall måste man förboka platser då inte alla bussar har denna möjlighet.