Enligt tidskriften Forbes Traveller, är Medelhavsön Cypern en av de tryggaste platserna att resa till. Brottsligheten på Cypern är mycket låg och risken att landet ska drabbas av naturkatastrofer eller sociala- eller politiska oroligheter är liten.

Enligt Forbes Traveller kan Cypern betraktas som det perfekta semesterresmålet, speciellt för barnfamiljer och alla som vill uppleva en avslappnad och trygg, men ändå spännande semester på en av Medelhavets vackraste öar.

För lokalbefolkningen är detta ingen överraskning. Den ortodoxa kyrkan och de starka grekiska familjetraditionerna är fortfarande några av de viktigaste grundpelarna i det cypriotiska samhället. Ett bra utbildningssystem har bidragit till att ekonomin har fortsatt att växa, även under det nuvarande globala ekonomiska klimatet, vilket har gjort att Cypern har blivit en lugn och trygg plats både att besöka och att leva på.

– Cypern är ett land med en hög inkomst per capita och en sofistikerad livsstil. Det finns väldigt lite fattigdom på ön vilket har resulterat i en låg brottslighet. Cypern är det perfekta resmålet för alla resenärer som vill ha en avslappnad semester och som vill kunna tillbringa tid på stranden, njuta av kulturella aktiviteter, utöva olika sporter, och samtidigt känna sig trygga. Det är även säkert att gå ut på kvällen på Cypern, säger Johan Lantz på Cyperns Turistråd.

Forbes Traveller har i sin analys använt data från US State Departments varningar om brott mot amerikanska medborgare och från FN:s senaste undersökning om globala brottstendenser. Andra faktorer som naturkatastrofer, social- eller politisk oro, krig och terrorism har också tagits med i beräkningen. Andra säkra resmål enligt Forbes Travellers undersökning är Nya Zeeland, Schweiz och Singapore.