Researrangören TUI väljer nu att storsatsa på Karlstad Airport genom att utöka resorna från Karlstad direkt till Cypern. Tidigare avgick en handfull flyg från Karlstad till Cypern under hösten. Nu lanserar man Cypern som ett sommarresmål med flyg från maj till september, totalt innebär det en ökning av antalet flygstolar med 400 procent.

-Vi tycker att det är fantastiskt roligt att TUI väljer att satsa på Karlstad Airport genom att flyga direkt till Cypern under en hel säsong. Vi märker att det finns en väldigt stor efterfrågan på charterresor som sträcker sig över hela sommarhalvåret. Dessutom är det extra kul med Cypern eftersom det är ett resmål som passar alla, såväl ungdomar och barnfamiljer som äldre, säger Carl Hallgren, marknads- och försäljningschef Karlstad Airport.

TUI flyger sedan tidigare direkt från Karlstad till Las Palmas under vinterhalvåret. Den stora efterfrågan på solresor är en av anledningarna till att man nu satsar även på sommarresor till Cypern.

-Vi tycker att det är roligt att erbjuda resenärer från Karlstad Airport möjligheten att flyga direkt till solen. Vi har sett ett stort intresse för den här typen av resor härifrån och därför satsar vi nu genom att nästan dubbla antalet charterresor från Karlstad, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige.

TUIS resor till Cypern tar dig till en av Medelhavets mest solsäkra öar, med mjuka sandstränder och kristallklart, turkost vatten. Reser du TUI väljer du mellan öns bästa resmål och många hotell med modern inredning, barnaktiviteter, träningsmöjligheter och strandläge.

Cypern har massor att ge vare sig man drömmer om båtutflykter, dykning, shopping eller antikens kultur. Den som gillar mountainbiking, naturvandringar, nöjesliv eller vingårdsturer har också mycket att se fram emot.

TUI Sensimar-hotellOm du reser i en familj med blandade åldrar är det våra två TUI Family Life-hotell som ger dig mest. Med allt från träningspass till utomhusbio för tonåringar. En lugn och skön atmosfär för den som reser utan barn finns på våra TUI Sensimar-hotell.

Cypern är en av Medelhavets solsäkraste öar med i snitt 340 soldagar om året. Under april och början av maj är det försommarvarmt och badbart även om badtemperaturen är blygsam. Från mitten av maj till augusti är det högsommar med temperaturer kring trettiogradersstrecket. Värmen håller i sig länge, i september och oktober är det fortfarande sommarvarmt, ibland ända in i november men med kyligare kvällar. December är svalare, och i januari-mars förekommer en del regn, men sällan flera dagar i sträck.