Alltfler idrottsklubbar och utövare förlägger försäsongsträningen till Cypern och det finns flera förklaringar till varför. Självklart spelar det gynnsamma klimatet stor roll men allt bättre infrastruktur och generellt bra faciliteter är naturligtvis avgörande.

Mest populärt är Cypern bland Europas fotbollsklubbar som har en lång tradition av träningsläger på Cypern, men där det ökar mest är inom cykelsporten. Flera i världseliten inom Mountainbike väljer att ladda upp på Cypern och samtidigt delta i det alltmer populära loppet Cyprus Sunshine Cup som arrangeras i månadsskiftet februari/mars. Senaste tillskottet är ”Multivan Merida Biking Team” som sedan många år räknas som ett av de främsta MTB-stallen inom cykelsporten. I truppen finns Norges superstjärna, legenden Gunn Rita Dahle Flesjå som är mångfaldig världsmästare i cross country och innehar hela 28 världscupstitlar.

– Detta är jättekul för alla MTB utövare på Cypern och en ära för arrangörerna som ser tävlingen växa år för år, säger Mike Hadjioannou från Bikin’ Cyprus Event Management.