De lokala myndigheterna i Ayia Napa på Cypern satsar på en bredare och förbättrad upplevelse för sina gäster. Nyligen har beslut tagits att uppgradera strandpromenaden i området med nya gång- och cykelvägar utmed havet.

Den första fasen inkluderar en sträcka på ca 3 km från hamnen ut till Nissi Beach och kommer inkludera pontoner, badbryggor, lekplatser, utomhusgym, en skatepark och beachvolleyplan. Det är ett ambitiöst projekt som sannolikt kommer uppskattas av de alltmer aktiva besökarna i området. Går allt enligt plan startar bygget sent i höst.

Vid samma tid inleds arbetet med den nya marinan ”Makronissos Marina” som projekteras i utkanten av den välkända semesterorten, och strax intill ”Waterworld”, en av Europas största vattenparker. I det nya Marinaområdet byggs också villor, lägenheter, hotell, restauranger, butiker, caféer och andra serviceinrättningar. Marinan kommer ha ca 600 platser för båtar i storleken 10 till 60 meter, och skall dessutom kunna hjälpa till med mindre reparationsarbeten. Hela projektet beräknas vara klart 2019.

Ayia Napas Borgmästare Yannis Karousos är nöjd med utvecklingen.

– Dessa projekt är en del av strategin att uppgradera vår produkt och bredda upplevelsen för besökarna i området. Det kommer ge ett lyft för regionen, skapa nya jobb och ha en positiv effekt på den lokala ekonomin.