Det är försommar på Cypern och den bästa årstiden för en aktiv semester. Naturen står i blom och dagstemperaturen når ofta 20 grader. Det fördelaktiga klimatet har upptäckts av många svenska idrottsklubbar som ofta genomför träningsläger och arrangerar vänskapsmatcher, turneringar eller race på ön.

För den individuella sport- och träningsfantasten finns också många möjligheter. Nyligen avslutades den populära mountainbiketävlingen Cyprus Sunshine Cup med ett stort inslag skandinaviska deltagare, och i slutet av mars genomförs två populära arrangemang med ett allt större startfält år för år.

Volkswagen Cyprus Cycling Tour är en 3-dagars landsvägstour som arrangeras 27 – 29 mars. Arrangemanget är till för alla och genomförs för fjärde året på raken. Proffs och amatörer cyklar sida vid sida genom de vackra bergslandskapen och njuter av natur och härligt väder. Detta 3-dagars event är skapat för att samla passionerade cyklister att uppleva Cypern under avspända former. Varje dagsetapp startar vid kusten och fortsätter upp i bergen genom pittoreska byar och svindlande landskap.

Kickstarta säsongen med Medelhavsområdets skönaste löprunda, Limassol Maraton, som går av stapeln söndagen 29 mars. För 9:e gången samlas löpare från i huvudsak Europa för värma upp sina leder med havsbrisen i ryggen och Medelhavet i blickfånget.Från starten vid den gamla hamnen i Limassol följer man en flack sträcka längs den vackra kustlinjen. Utöver Maraton arrangeras flera andra tävlingar parallellt, så det finns helt klart något för alla åldrar och kategorier av löpare.